Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

ZIJN DAKKOFFERS VERZEKERD?

Zijn dakkoffers verzekerd?

Van klanten krijgen we bij 123dakkoffer.nl regelmatig de vraag: “zijn dakkoffers verzekerd? En zo ja, op welke manier?” Een belangrijk aandachtspunt als je een dakkoffer huurt, want we zorgen er graag voor dat je met een gerust hart op weg gaat. Lees hier alles over het verzekeren en goed afsluiten van je dakkoffer.

Verzekering voor dakkoffers

Voor een dakkoffer is geen aparte verzekering mogelijk. Dit is vaak inbegrepen bij je autoverzekering of reisverzekering. Wordt je dakkoffer gestolen, dan claim je de schade bij je reisverzekering onder de ‘bagagedekking’. Loop je op een andere manier schade op aan je dakkoffer? Dan valt hij bij je autoverzekering onder ‘auto-accessoire’. Let op: of de dakkoffer hierbij ook inbegrepen is, verschilt sterk per verzekeraar. Net als de hoogte van de dekking. Check dus voordat je op reis gaat met je dakkoffer goed de polisvoorwaarden van je auto- en reisverzekeringen!

Dakkoffer afsluiten: voorkom diefstal!

Om te voorkomen dat je dakkoffer of de inhoud ervan wordt gestolen, is je dakkoffer goed afsluiten erg belangrijk. Zorg dus altijd voor een goed slot en let op dat de koffer écht hermetisch is afgesloten. Bijkomend voordeel: als hij goed dicht zit, is de dakkoffer zo goed mogelijk waterdicht. Verzeker jezelf er ook van dat de dakkoffer stevig vastzit aan de dakdragers, anders is dit voor inbrekers alsnog een makkie.

Dakkoffer sloten

Voor het afsluiten van een dakkoffer, hebben wij standaard sloten op de dakkoffer zitten. Maar dit betekent niet dat deze nooit te kraken zijn. Daarom geven we je 2 basistips om jouw dakkoffer te beveiligen tegen diefstal:

1. De belangrijkste maar ook de meest voor de hand liggende tip die we kunnen geven: plaats geen te dure spullen in de dakkoffer, maar leg deze in de auto. Dat maakt de drempel voor kwaadwillenden toch een stuk hoger.

2. Laat je auto met dakkoffer nooit onbeheerd achter. Meestal vergoeden verzekeraars de schade niet in dit soort situaties. En het is wel een prettig idee om een oogje in het zeil te houden. Het beste is om de dakkoffer te demonteren en goed op te bergen.

Dakkoffer met slot huren?

Wil je een dakkoffer huren, dan heb je die natuurlijk het liefst met slot. Want behalve dat je wilt voorkomen dat je bagage gestolen wordt, is het ook wel fijn als je de dakkoffer weer (heel) kunt terugbrengen. Bekijk hier ons aanbod goed beveiligde dakkoffers!

Tip: reserveer nu alvast je dakkoffer, voordat de drukte weer op gang komt. Gaan de voorjaars- of meivakantieplannen toch niet door, dan kun je tot 10 dagen van tevoren kosteloos annuleren!

Terug naar het overzicht

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier