Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

WAAR MAG JE MET SNEEUWKETTINGEN DE WEG OP?

Waar mag je met sneeuwkettingen de weg op?

Ga je binnenkort met de auto op wintersport? De kans is groot dat je sneeuwkettingen nodig hebt tijdens je reis of verplicht in je auto moet hebben liggen. Dit is wat jij moet weten over de regelgeving rondom sneeuwkettingen en waar jij ze wel en niet mag gebruiken.

Huur je sneeuwkettingen hier.

Mag je met sneeuwkettingen de weg op in Nederland?

Het simpele antwoord op deze vraag is kort: Nee, je mag niet met sneeuwkettingen de weg op in Nederland. Op de openbare weg kan het wegdek en kunnen de wegmarkeringen beschadigd raken. Soms is er een uitzondering op het verbond op sneeuwkettingen. Hiervoor moet je contact opnemen met de beheerder van de weg waar je met jouw sneeuwkettingen wilt rijden.

Waar mag (of moet) je met sneeuwkettingen de weg op?

In bijna elk land geldt er een andere regelgeving omtrent het gebruik van sneeuwkettingen. Nederland is namelijk een uitzondering en het enige land waar het gebruik van sneeuwkettingen verboden is.

Maar wanneer moet je de sneeuwkettingen om je banden snoeren als je in je favoriete wintersportland bent? Je gebruikt ze wanneer je een steile helling oprijdt in de sneeuw. De sneeuwkettingen om je banden zorgen voor extra grip, zo glijdt je auto niet weg in de sneeuw. Met sneeuwkettingen om mag je niet harder rijden van 50 kilometer per uur.

Lees hier in welke landen je sneeuwkettingen moet gebruiken.

Sneeuwketting huren?

Staat er bij jou binnenkort een reisje naar de sneeuw gepland en heb je alleen voor die korte periode sneeuwkettingen nodig? Geen probleem. Bij ons kan je sneeuwkettingen huren, zo heb jij de sneeuwkettingen wanneer je ze nodig hebt, hoef je ze niet zelf aan te schaffen en liggen ze niet in de weg in je schuur.

Huur je sneeuwkettingen en ga veilig op wintersport.

Terug naar het overzicht

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier