Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

SNEEUWKETTINGEN IN HET BUITENLAND: IS HET VERPLICHT?

Sneeuwkettingen in het buitenland: is het verplicht?

In Nederland zijn sneeuwkettingen verboden, maar Nederland is een uitzondering op deze regel. In veel populaire wintersportlanden zijn sneeuwkettingen verplicht of sterk aangeraden. Helaas gelden voor elk land andere regels rondom sneeuwkettingen. Zorg ervoor wanneer je op wintersport gaat in het buitenland altijd de huidige wetgeving rondom sneeuwkettingen (en winterbanden) opzoekt. Voor je eigen veiligheid en om een boete te voorkomen.

Huur je sneeuwkettingen hier.

Sneeuwkettingen en wetgeving per land

We behandelen hier de regels omtrent sneeuwkettingen in de top 7 wintersportlanden. Zoek altijd de regelgeving voor het land en vooral gebied waar je heen gaat en doorheen rijdt op. Vooral in bepaalde gebieden kunnen andere regels gelden dan wat landelijk bepaald is. Ook veranderden de regels rondom sneeuwkettingen jaarlijks.

Oostenrijk

Ja, in Oostenrijk moet je met sneeuwkettingen rijden als dit wordt aangegeven.

Duitsland

Hetzelfde geldt in Duitsland. De wetgeving is dat je in Duitsland met sneeuwkettingen moet rijden als dit wordt aangegeven.

Frankrijk                                

Ook in Frankrijk heb je de sneeuwkettingen nodig. Hier geldt: indien aangegeven of wanneer het noodzakelijk is. Sinds 01/11/2021 ben je verplicht om in de berggebieden in de winterperiode van 1 november tot 31 maart sneeuwkettingen in de auto te hebben liggen, maar niet als je op winterbanden rijdt. Deze bergen zijn de Centraal Massief, Jura, Pyreneeën, Vogezen en Corsic.

Italië

In Italië is het verplicht om in bepaalde gebieden op winterbanden te rijden, tenzij er sneeuwkettingen in de auto liggen. Dit geldt van 15 nov tot 15 april. In sommige gebieden kan deze periode worden vervroegd of verlengt. In Italië gelden de regels per gebied, dus zoek van tevoren de wetgeving omtrent sneeuwkettingen op voordat je aan de reis begint.

Zwitserland

In Zwitserland hoef je niet met sneeuwkettingen te rijden. Winterbanden zijn ook niet verplicht in Zwitserland.

Kroatië

Verplicht in de auto in de winterperiode ongeacht de weersomstandigheden. Deze is van 15 nov tot 15 april.  Bij minimaal 5 centimeter sneeuw op het wegdek moet je de kettingen verplicht monteren. Met sneeuwkettingen mag je 50 km per uur rijden.

Tsjechië

Van 1 november tot 31 maart moet je bij winterse omstandigheden rijden. Ook moeten in deze periode verplicht sneeuwkettingen in de auto liggen.

Sneeuwketting huren?

Staat er bij jou binnenkort een reisje naar de sneeuw gepland en heb je alleen voor die korte periode sneeuwkettingen nodig? Geen probleem. Bij ons kan je sneeuwkettingen huren, zo heb jij de sneeuwkettingen wanneer je ze nodig hebt, hoef je ze niet zelf aan te schaffen en liggen ze niet in de weg in je schuur.

Huur je sneeuwkettingen en ga veilig op wintersport.

Terug naar het overzicht

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier