Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

IS EEN DAKKOFFER WATERDICHT?

Is een dakkoffer waterdicht?

Een veelgestelde vraag over dakkoffers: is een dakkoffer waterdicht? De vochtbestendigheid van dakkoffers laat soms nog wel eens te wensen over, waardoor er tijdens het rijden toch vocht kan binnensijpelen. Zeker bij hoge snelheden, waarbij de wind makkelijk regendruppels meebrengt. Wat kun je verwachten van de waterdichtheid van een dakkoffer en waar moet je rekening mee houden bij het inpakken?

Dakkoffer waterdicht of moet je hier iets aan doen?

Of een dakkoffer waterdicht is: nee, in principe niet. De meeste dakkoffers zijn hier niet op gemaakt. Het kan dus zijn dat na langere tijd rijden op de snelweg met regen, de dakkoffer vanbinnen toch iets vochtig wordt. Soms heeft dit ook te maken met een luchtstroom van onderaf tegen de dakkoffer aan, waar regen ook meekomt. Dit is te voorkomen door (als dit mogelijk is) de dakkoffer wat verder naar achteren te plaatsen op je auto. Maar het beste is om hier toch rekening mee te houden met inpakken.

Dakkoffer niet 100% waterdicht? Houd spullen droog in een tas!

Wil je er zeker van zijn dat alle spullen droog blijven, dan is het aan te raden om hier rekening mee te houden. Zeker wanneer je langere tijd in de regen rijdt. Het is dan slim om een tas te gebruiken, als extra beschermlaag tegen het inregenende water. Zorg dus dat alles wat niet nat mag worden (slaapzakken, kussens, kleding, etc.) verpakt is in een tas of in plastic. Bijkomende voordelen van een tas voor in de dakkoffer:

  • De tassen houden je spullen georganiseerd
  • Gebruik van tassen voorkomt dat losliggende spullen gaan schuiven tijdens het rijden. Een stuk veiliger dus! 

Dakkoffer waterdicht inpakken

Wat is nu de meest praktische manier om je spullen droog te houden in een dakkoffer, en hoe kun je het gewicht het beste verdelen? Lees hiervoor onze praktische tips voor het vullen van je dakkoffer.

Thule dakkoffer: redelijk waterdicht

Al zijn dakkoffers niet 100% waterdicht, we willen je wel graag het beste bieden. Daarom is Thule als A-merk de standaard dakkoffer die wij aanbieden. De Thule dakkoffer is in 2016 als de beste uit de test van de ANWB gekomen. Ook de waterdichtheid is getest: hoewel er 2 kleine lekplekken zijn gevonden, kwamen hier slechts enkele druppels naar binnen. Niet 100% perfect dus. Maar er zijn ook veel berichten te vinden van gebruikers op internetfora dat Thule dakkoffers bij hen wel vochtvrij zijn gebleven. Je zult het dus voor jezelf moeten testen!

Reserveer je dakkoffer, gratis annuleren!

Waterdichte dakkoffer huren? Wij verhuren dakkoffers van verschillende afmetingen en volumes (van 320 liter tot 630 liter). Bekijk hier ons assortiment. (De)monteren doen we ook direct voor je. Als je vakantie toch niet doorgaat, kun je bij ons kosteloos annuleren!

Terug naar het overzicht

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier