Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

HOE MONTEER IK EEN DAKDRAGER OP DE AUTO?

Hoe monteer ik een dakdrager op de auto?

Een dakdrager is de perfecte manier om extra bagage mee te kunnen nemen op vakantie. Denk aan fietsen, surfplanken, skiboxen, kajaks en zelfs kampeeruitrusting. Een dakdrager biedt veel mogelijkheden om grote voorwerpen te vervoeren. Op een dakdrager kun je ook een dakkoffer bevestigen. Deze kan dienen als een tweede kofferbak. Maar hoe monteer je een dakdrager op je auto? Lees snel verder en kom erachter.

Achterhaal of je een dakdrager op je auto kan monteren

Check voordat je op reis gaat of er daadwerkelijk een dakdrager op je auto kan. Misschien is je auto niet geschikt voor het gewicht van een dakdrager. Kijk naar de technische gegevens van je auto om hierachter te komen. Met even zoeken op Google moet je hier ook wel uitkomen. Om de juiste informatie te kunnen vinden heb je het merk, model en jaar van uitgave van je auto nodig.

Kijk ook meteen of de dakdrager die je wilt kopen geschikt is voor je auto. Veel fabrikanten maken dakdragers die specifiek zijn ontworpen voor bepaalde auto's. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de fabrikant van de dakdrager. Wij hebben een groot assortiment aan dakdragers zoals de lijn van Thule.

Hoe monteer ik een dakdrager op mijn auto?

  1. Zorg dat je de juiste dakdrager hebt voor jouw auto. Veel dakdragers zijn specifiek ontworpen voor bepaalde auto's.
  2. Weeg of zoek het gewicht op van je dakdrager en zorg dat deze niet te zwaar is voor je auto.
  3. Zorg dat je het juiste gereedschap voor het installeren van de dakdrager in huis hebt. Dit kan per dakdrager verschillen. Vaak heb je een schroevendraaier, tang en meetlint nodig.
  4. Installeren maar. Volg de instructies en monteer de dakdrager. De meeste dakdragers worden geleverd met een handleiding waarin stap voor stap staat beschreven hoe je de dakdrager op uw auto moet monteren.
  5. De dakdrager zit erop. Nu moet je alleen nog controleren of de dakdrager je dak niet beschadigt. Zorg er hierbij ook voor dat de bevestigingsschroeven niet te strak zijn aangedraaid, dit kan ook voor beschadigingen in het dak zorgen.

Let op de wet- en regelgeving

Als je in Nederland de weg op gaat met een dakdrager zijn er wetten waaraan je je moet houden. Als er een dakdrager is geïnstalleerd op je dak mag je maximaal 90 km/u rijden. Ook gelden er regels over de grootte van wat u mag vervoeren met een dakdrager. De lading die je vervoert, mag niet hoger zijn dan 1,3 meter en de breedte van de lading mag niet breder zijn dan 1,5 meter. Verder mag je geen gevaarlijke of zware lading vervoeren boven op uw dak. Als je niet aan deze wetten voldoet, riskeer je een boete.

De wetten voor het rijden met een dakdrager kunnen verschillen per land. Controleer altijd de wetten in het land waarin u gaat rijden voordat u de weg op gaat.

Huur een dakdrager

Ga je binnenkort op vakantie en wil je een dakdrager huren voor je trip? Dat kan bij 123dakkoffer.nl! Wij hebben een groot assortiment aan dakdragers, zowel voor verhuur als verkoop. Bekijk ons aanbod aan dakdragers en doe een aanvraag. Ontvang je graag extra informatie of twijfel je welke dakdrager geschikt is voor jou? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Terug naar het overzicht
dakkoffer voor op vakantie

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier