Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

HOE KIES JE DE JUISTE FIETSENDRAGER VOOR JE AUTO?

Hoe kies je de juiste fietsendrager voor je auto?

Jullie gaan lekker op vakantie, en jullie willen de fietsen mee. Een leuke en sportieve manier om het landschap op je vakantieadres in binnen- of buitenland goed te kunnen verkennen. Heb je nog geen fietsendrager? Dan heb je hierin een aantal keuzes te maken. Een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de fietsendrager voor je auto.

Op welke plek wil je de fietsdrager hebben?

Wil je een fietsendrager op het dak van je auto of aan de trekhaak? Het is allemaal mogelijk. Is je plan om de fietsen op het dak te vervoeren? Houd hierbij rekening met het effect op de hoogte van je auto!

Stekkeraansluiting

Kies je voor een fietsendrager die achter op de trekhaak komt? Dan moet hier verlichting op zitten. Dat betekent dat er ook stroom nodig is, vaak door middel van een 7-polige of 13-polige stekker. Kijk dus even voordat je een fietsendrager koopt, welke stekkerdoos hierbij hoort; zodat je de juiste kunt aanschaffen voor je trekhaak!
Heb je een elektrische auto zonder trekgewicht? Er zijn zelfs speciale fietsendragerhaken voor auto’s zonder trekgewicht.

Geschiktheid voor e-bikes en mountainbikes

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een e-bike, en niet alle fietsendragers zijn hiervoor geschikt. Vooral vanwege het zwaardere frame en de bredere banden, wegen e-bikes vaak meer dan gewone fietsen; zo rond de 25 kilo. Let dus op wanneer je een fietsendrager aanschaft of die wel geschikt is voor het bevestigen van jouw elektrische fiets. Bij 2 fietsen moet je rekening houden met een draagkracht van rond de 60 kg. 

Voor sportfietsen en mountainbikes geldt dat die vaak van carbon zijn gemaakt en je wilt niet dat die beschadigen. Hiervoor raden we je aan om gebruik te maken van een dakdrager. Maar ook trekhaakdragers worden tegenwoordig meer gangbaar, en dat scheelt weer in het brandstofverbruik. Let bij mountainbikes ook op de wieldikte; is die groter dan 2.35 inch (60 mm) dan moet je gaan kijken naar alternatieve wielstoppers.

Fietsendrager te duur? Huur er één bij 123dakkoffer.nl

Heb je naar de prijzen van fietsendragers gekeken maar vind je het de investering (nog) niet waard? Bij 123dakkoffer.nl kun je een fietsendrager huren, al vanaf 3,50 per dag! Toepasbaar voor zowel op het dak als op de trekhaak.

Terug naar het overzicht
fietsendrager kopen voor op de trekhaak

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier