Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

WAT IS HET MAXIMALE GEWICHT VOOR DAKKOFFERS?

Wat is het maximale gewicht voor dakkoffers?

Een dakkoffer of bagagebox is ontzettend handig als u op vakantie gaat en u extra ruimte nodig heeft. Ditzelfde geldt natuurlijk voor een skibox, wanneer u op skivakantie gaat. Maar wat is nou eigenlijk het maximale gewicht van uw dakkoffer? En hoe kunt u de lading op het autodak qua gewicht het beste verdelen? Wij geven u advies!

Dit is het maximale gewicht voor dakkoffers

Het maximale gewicht voor dakkoffers hangt van 2 dingen af:

  1. De maximale belading van de dakkoffer. Die vindt u in de gebruiksaanwijzing van de koffer.
  2. De maximale daklast van uw auto. Die vindt u in het instructieboekje van uw auto.

De maximale daklast is het maximale gewicht dat uw auto op het dak mag dragen. Als u dit gewicht overschrijdt, kan dit gevaar opleveren voor het weggedrag van uw auto. De maximale daklast is een totaalgewicht. Het gewicht van de dakdragers en de dakkoffer zelf tellen hierbij dus ook mee. Houd hier dus rekening mee als u berekent hoeveel bagage u kunt meenemen.

Hoe bereken ik het maximale gewicht voor mijn dakkoffer?

Een rekenvoorbeeld. Stel: uw auto heeft een maximale daklast van 80 kilo. De koffer zelf en de dakdragers wegen samen 20 kilo. Dan is er 55 kilo over om de bagagebox mee te vullen. Heeft de dakkoffer zelf een lagere maximale belading (bekijk de gebruiksaanwijzing!), bijvoorbeeld 45 kilo? Houd dan dit gewicht aan.

Stop géén zware spullen in een dakkoffer!

Ook al houdt u zich aan het maximale gewicht van de dakkoffer, u wilt absoluut voorkomen dat uw auto topzwaar wordt. U kunt zich voorstellen dat zware spullen bij een scherpe bocht of manoeuvre makkelijk kunnen gaan schuiven in de box. Levensgevaarlijk. Plaats hele zware dingen dus het liefst niet in een bagagebox, maar in de achterbak. Dit is een stuk veiliger. Een dakkoffer is wel ideaal voor zaken die veel ruimte innemen, maar niet per se veel gewicht hebben. Denk hierbij aan zwemspullen, beddengoed, schoenen en losse spullen.

Hoe kunt u het beste het gewicht verdelen in een dakkoffer?

Het gewicht in een dakkoffer moet u goed verdelen. Hierbij is over het algemeen de volgende gewichtsverdeling het beste:

  • 25% voorin
  • 50% in het midden
  • 25% achterin

Dit is een richtlijn: wat het beste is kan verschillen per bagagebox. Weet u niet zeker hoe u uw dakkoffer het beste kunt inpakken qua gewichtsverdeling? Neem contact met ons op, wij geven u graag persoonlijk advies. Heeft u al een nieuw exemplaar uitgekozen? Rijd voorzichtig!

Bekijk onze dakkoffers!

Alvast een Thule dakkoffer huren voor dit skiseizoen? Dat kan! Als uw wintersportvakantie toch niet doorgaat, kunt u kosteloos annuleren. Ga direct naar al onze dakkoffers.

Terug naar het overzicht
dakkoffer huren bij 123dakkoffer

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier