Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

HOE HARD MAG JE RIJDEN MET EEN DAKKOFFER?

Hoe hard mag je rijden met een dakkoffer?

Welke maximumsnelheid moet u eigenlijk aanhouden met een dakkoffer op uw auto? Hoe gestroomlijnd of aerodynamisch het accessoire ook is, er blijft sprake van extra weerstand door de bagagebox. Hierdoor verandert het weggedrag van uw auto, vooral bij hogere snelheden. Maar hoe hard mag u rijden met een dakkoffer?

Maximumsnelheid auto met dakkoffer

Met een dakkoffer op uw auto geldt in principe de normaal geldende maximumsnelheid. Op een snelweg is dat vaak 100 kilometer per uur binnen de spits, en buiten de spits 120 of 130. Ook de ANWB adviseert een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur.

Maximumsnelheid in Duitsland met dakkoffer

In Duitsland geldt op veel plekken geen maximumsnelheid; gebruik hierbij dus uw gezonde verstand! Denk ook aan weersomstandigheden die het weggedrag van uw auto met dakkoffer kunnen veranderen. Staat er bijvoorbeeld een fikse wind, dan heeft de koffer een extra nadelig effect. Let in zo’n geval extra op uw snelheid. 

Wilt u weten tot welk gewicht u verantwoord met een dakkoffer op uw auto kunt rijden? Check dan onze blog: Wat is het maximale gewicht voor dakkoffers?

Let op uitzonderingen

Er zijn uitzonderingen voor de snelheid die je met dakkoffer mag rijden. Zo kan het zijn dat de fabrikant van de bagagebox een afwijkende maximumsnelheid aanbeveelt. Controleer daarom voor vertrek altijd nog een keer de handleiding van het product. Thule, de fabrikant van onze dakkoffers, adviseert zelf ook een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Niets nieuws onder de horizon dus, maar dubbelchecken is altijd goed.

Beperk uw snelheid: dat levert geld op!

Een dakkoffer zorgt voor een grotere luchtweerstand, waardoor u meer brandstof verbruikt. Volgens een onderzoek van de Duitse ANWB (de ADAC) is dat maar liefst 2 liter extra per 100 km bij een snelheid van 130 km/u. Uitgaande van een gemiddelde benzineauto en een brandstofprijs van € 1,70 per liter, kost het rijden met dakkoffer u zo’n € 20,00 extra per tank! Een goede reden om uw snelheid waar mogelijk te beperken. 

Huur een dakkoffer voor uw vakantie

U bent er eigenlijk al uit; u wilt een dakkoffer huren. Dan zit u bij ons goed, want we verhuren deze nu tegen gunstige voorwaarden. Gaat uw vakantie op het laatste moment niet door, dan kunt u kosteloos annuleren! Bekijk ons huuraanbod!

Terug naar het overzicht

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier