Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

HOE BEVESTIG IK SNEEUWKETTINGEN OP MIJN AUTO?

Hoe bevestig ik sneeuwkettingen op mijn auto?

Het is weer tijd voor de wintersport en de achterbak is volgepakt met ski’s, winterkleding en natuurlijk een setje sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen zijn namelijk verplicht in veel wintersportlanden. Zoek altijd de huidige wet- en regelgeving voor sneeuwkettingen en winterbanden op voor het land waar je naartoe gaat, deze veranderen nog wel eens. Maar, hoe moet je sneeuwkettingen omleggen? Wij leggen het uit!

Welke sneeuwkettingen moet ik hebben?

Er zijn verschillende sneeuwkettingen en niet elk soort sneeuwketting is geschikt voor je auto. Bij twijfel kan je ons altijd raadplegen. We helpen je graag verder.

Niet alleen moet je goed kijken naar je auto, je moet ook goed opletten als je sneeuwkettingen wilt gebruiken in combinatie met winterbanden. Het kan zijn dat je smallere winterbanden nodig hebt om de sneeuwkettingen om te leggen. Houdt hier rekening mee voordat je je sneeuwkettingen aanschaft of huurt.

Huur je sneeuwkettingen hier.

Sneeuwkettingen monteren, dat doe je zo

Als allereerst: bevestig de sneeuwkettingen op tijd. Niet pas halverwege de helling als je auto niet meer vooruit kan door de sneeuw. Zo moet je de sneeuwkettingen omleggen:

  1. Parkeer je auto op een vlakke, stabiele ondergrond als dit mogelijk is.
  2. Zet de handrem erop en zet de versnelling in neutraal.
  3. Indien je hem meehebt kan je de auto op een krik zetten zodat de wielen vrij zijn.
  4. Nu kan je de sneeuwkettingen monteren. Plaats ze over de banden. Hoe dit moet kan verschillen per type sneeuwketting. Kijk op de meegeleverde instructies hoe jouw sneeuwkettingen om de banden moeten.
  5. Als je een krik hebt gebruikt kan deze onder de auto vandaan.
  6. Nu moet je de sneeuwkettingen nog extra opspannen en controleren of ze goed zitten. Rij 50 tot 100 meter en kijk of de sneeuwkettingen nog extra opgespannen moeten worden en goed vastzitten.
  7. Rijden maar!

Let op, je mag maar 50 km per uur rijden met sneeuwkettingen.

De laatste stap na het bereiken van je eindpunt: verwijder je sneeuwkettingen

Heb je het eindpunt bereikt? Dan kan je de sneeuwkettingen loshalen. Zorg dat je banden in dezelfde stand staan als wanneer je de sneeuwkettingen monteerde. Nu kan je de sneeuwkettingen loshaken en opbergen. Zorg dat ze schoon en droog zijn. Dan voorkom je roest.

Huur sneeuwkettingen voor je reisje naar de sneeuw

Staat er bij jou een wintersport op de kalender en heb je alleen voor een korte periode sneeuwkettingen nodig? Geen probleem. Bij ons kan je sneeuwkettingen huren, zo heb jij de sneeuwkettingen wanneer je ze nodig hebt, hoef je ze niet zelf aan te schaffen en liggen ze niet in de weg in je schuur.

Huur je sneeuwkettingen en ga veilig op wintersport.

Terug naar het overzicht

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier