Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

FIETSENDRAGER KIEZEN: EEN FIETSENDRAGER OP HET DAK OF VOOR DE TREKHAAK

Fietsendrager kiezen: een fietsendrager op het dak of voor de trekhaak

Lekker de fiets meenemen op vakantie of een dagje uit? Dat kan! Met een goede fietsdrager neemt u uw fietsen makkelijk en veilig mee. Wij lichten hieronder kort toe uit welke twee type fietsdragers u bij ons kunt kiezen.

Welke fietsdragers zijn er?

Wij hebben fietsendragers voor het dak van uw auto of fietsendragers voor op de trekhaak. De voor- en nadelen van deze verschillende type fietsdragers:

Voor-en nadeel fietsdrager op het dak

Het grootste voordeel van een fietsdrager op het dak is dat deze heel makkelijk in gebruik is. Zonder zwaar te tillen of liften, plaatst u in een handomdraai de fiets(en) op het rek. Het grootste nadeel van een fietsendrager op het dak is dat u meer wind vangt tijdens het rijden. Dit betekent iets meer geluidsoverlast en ook meer brandstofverbruik.

Tip: voorziet u onderweg naar uw bestemming veel tunnels, parkeergarages of reist u een stuk met de auto per pont of boot? Kies dan voor een fietsendrager voor de trekhaak. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de hoogte uw auto.

Voor –en nadeel fietsendragers voor op de trekhaak

Het grootste voordeel is dat u tot wel twee fietsen kwijt kunt 1 op trekhaak. Het grootste nadeel is dat u afhankelijk bent van de belastbaarheid van de trekhaak, deze kan een maximaal gewicht aan van 50 kg.

Tip: voorziet u dat u onderweg de achterklep van de auto enkele keren open moet doen, bijvoorbeeld om uw viervoeter of bagage uit de kofferbak te laden? Kies dan voor een fietsendrager op het dak of een trekhaak fietsendrager die kan kantelen. 

Tot slot: is de gehuurde fietsdrager zo goed bevallen dat u er 1 wilt kopen? Dat kan! Lees hier over onze ‘koop na huur’ voorwaarden

Fietsdrager voor het dak of voor de trekhaak huren? Reserveer deze dan binnen 1 minuut online. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht

Vragen?

Neem telefonisch (020 695 1333) contact met ons op, voor verdere vragen stuur ons een mail toe.

Contact formulier