Dakdrager huren: Welke dakdragers passen bij uw auto?

Als u een dakkoffer, bagagebox, skibox of fietsdrager nodig heeft voor uw vakantie of weekendje weg, dan dient u ook de juiste dakdragers te huren. Vrijwel alle auto’s beschikken over een mogelijkheid om deze te monteren, maar de montagesystemen verschillen per auto. In deze blog leggen we uit welke montagesystemen er zijn en welke dakdragers hierbij passen.

Geen zichtbare bevestigingspunten?

Het kan zijn dat uw auto geen bevestigingspunten of dakrails heeft. Geen zorgen, u kunt alsnog dakdragers huren! Voor auto’s met een zogenaamd ‘kaal dak’ is namelijk een uniek systeem ontwikkeld. Bij dit systeem wordt de dakdrager geklemd tussen het portier- en het dak van uw auto, waardoor bevestigingspunten niet nodig zijn.

Deze dakdragers kunt u huren: Thule 750 / 754 dakdrager systeem

Dakdragers huren met verhoogde dakrails

Heeft u een stationwagen of SUV? Dan is de kans groot dat uw auto verhoogde dakrails heeft. Dit zijn dakrails met een opening tussen de rail en het dak. Ook voor dit type auto is een dakdragersysteem ontworpen. Bij dit systeem worden de dakdragers om de rail heen gemonteerd.

Deze dakdragers kunt u huren: Thule Rapid Railing 755 / 757 of Thule Rapid Crossrad 775

Dakdragers huren met gesloten dakrails

Sinds 2003 worden er ook auto’s geproduceerd met gesloten dakrails, ook wel geïntegreerde dakrails of flushrails genoemd. Bij dit type dakrail zit er geen ruimte tussen de rail en het dak. Het lijkt lastig om hier dakdragers op te monteren, maar ook hier is een slim systeem voor ontworpen. De voet van de dakdragers wordt aan beide zijden van de rails bevestigd, waardoor de deze stevig wordt vastgeklemd.

Deze dakdragers kunt u huren: Thule 4900 systeem

Dakdragers huren met vaste bevestigingspunten

Ten slotte is het ook nog mogelijk dat uw auto vaste bevestigingspunten heeft. In dit geval kunnen de dakdragers op eenvoudige wijze worden gemonteerd.

Deze dakdragers kunt u huren: Thule Rapid System 751 / 753

Meer weten over het huren van dakdragers of direct reserveren? Bekijk ons aanbod.
Terug naar het overzicht