Zijn dakkoffers verzekerd?

Van klanten krijgen we bij 123dakkoffer.nl regelmatig de vraag: “zijn dakkoffers verzekerd? En zo ja, op welke manier?” Een belangrijk aandachtspunt als je een dakkoffer huurt, want we zorgen er graag voor dat je met een gerust hart op weg gaat. Lees hier alles over het verzekeren en goed afsluiten van je dakkoffer.

Is een dakkoffer waterdicht?

Een veelgestelde vraag over dakkoffers: is een dakkoffer waterdicht? De vochtbestendigheid van dakkoffers laat soms nog wel eens te wensen over, waardoor er tijdens het rijden toch vocht kan binnensijpelen. Zeker bij hoge snelheden, waarbij de wind makkelijk regendruppels meebrengt. Wat kun je verwachten van de waterdichtheid van een dakkoffer en waar moet je rekening mee houden bij het inpakken?Is een dakkoffer waterdicht?

Hoe kun je het beste een dakkoffer vullen? 5 tips!

Een dakkoffer vullen kan nog best wel een puzzel zijn. Herken je dat, dat eigenlijk alle spullen door elkaar zitten en dat je bij aankomst op locatie spullen lastig terug kunt vinden? Soms kun je bij het uitpakken ergens net niet bijkomen, of je hebt last van hengsels die tussen deksel van de bak zitten. Met deze 5 tips voor het inpakken van je dakkoffer, ga jij zo efficiënt mogelijk op reis!

Hoe hard mag je rijden met een dakkoffer?

Welke maximumsnelheid moet u eigenlijk aanhouden met een dakkoffer op uw auto? Hoe gestroomlijnd of aerodynamisch het accessoire ook is, er blijft sprake van extra weerstand door de bagagebox. Hierdoor verandert het weggedrag van uw auto, vooral bij hogere snelheden. Maar hoe hard mag u rijden met een dakkoffer?

Wat is het maximale gewicht voor dakkoffers?

Een dakkoffer of bagagebox is ontzettend handig als u op vakantie gaat en u extra ruimte nodig heeft. Ditzelfde geldt natuurlijk voor een skibox, wanneer u op skivakantie gaat. Maar wat is nou eigenlijk het maximale gewicht van uw dakkoffer? En hoe kunt u de lading op het autodak qua gewicht het beste verdelen? Wij geven u advies!

Laat uw dakkoffer gratis coronaproof monteren!

Huurt u een dakkoffer of bagagebox bij ons? Wij monteren deze gratis voor u terwijl u wacht. Uiteraard coronaproof! In deze blog leggen we u uit hoe dit werkt.

Deze 3 dingen moet je weten over het huren van dakdragers of een dakkoffer

Een dakkoffer of skibox huren is een goed idee als je op vakantie gaat. Maar welke bagagebox moet je kiezen? En waar moet je verder rekening mee houden? Lees in deze blog met welke drie dingen je rekening moet houden.

Fietsdrager kiezen: een fietsdrager op het dak of voor de trekhaak

Lekker de fiets meenemen op vakantie of een dagje uit? Dat kan! Met een goede fietsdrager neemt u uw fietsen makkelijk en veilig mee. We lichten in dit blog kort toe uit welke twee type fietsdragers u bij ons kunt kiezen.

Dakdrager huren: Welke dakdragers passen bij uw auto?

Als u een dakkoffer, bagagebox, skibox of fietsdrager nodig heeft voor uw vakantie of weekendje weg, dan dient u ook de juiste dakdragers te huren. Vrijwel alle auto’s beschikken over een mogelijkheid om deze te monteren, maar de montagesystemen verschillen per auto. In deze blog leggen we uit welke montagesystemen er zijn en welke dakdragers hierbij passen.