Zomer openingstijden - Lees meer

Onze andere websites: Watermansport.nlSkipoint.nl

Blog

Hoe bevestig ik sneeuwkettingen op mijn auto?

17 januari 2023

Het is weer tijd voor de wintersport en de achterbak is volgepakt met ski’s, winterkleding en natuurlijk een setje sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen zijn namelijk verplicht in veel wintersportlanden. Zoek altijd de huidige wet- en regelgeving voor sneeuwkettingen en winterbanden op voor het land waar je naartoe gaat, deze veranderen nog wel eens. Maar, hoe moet je sneeuwkettingen omleggen? Wij leggen het uit!

Lees meer

Hoe monteer ik een dakdrager op de auto?

10 januari 2023

Een dakdrager is de perfecte manier om extra bagage mee te kunnen nemen op vakantie. Denk aan fietsen, surfplanken, skiboxen, kajaks en zelfs kampeeruitrusting. Een dakdrager biedt veel mogelijkheden om grote voorwerpen te vervoeren. Op een dakdrager kun je ook een dakkoffer bevestigen. Deze kan dienen als een tweede kofferbak. Maar hoe monteer je een dakdrager op je auto? Lees snel verder en kom erachter.

Lees meer
dakkoffer voor op vakantie

Waar mag je met sneeuwkettingen de weg op?

20 december 2022

Ga je binnenkort met de auto op wintersport? De kans is groot dat je sneeuwkettingen nodig hebt tijdens je reis of verplicht in je auto moet hebben liggen. Dit is wat jij moet weten over de regelgeving rondom sneeuwkettingen en waar jij ze wel en niet mag gebruiken.

Lees meer

Sneeuwkettingen in het buitenland: is het verplicht?

12 december 2022

In Nederland zijn sneeuwkettingen verboden, maar Nederland is een uitzondering op deze regel. In veel populaire wintersportlanden zijn sneeuwkettingen verplicht of sterk aangeraden.

Lees meer

Thule dakdragers: wat zijn de verschillen?

8 juli 2022

Om een dakkoffer, skibox of bagagekoffer goed op je dak te kunnen monteren, heb je de juiste dakdragers nodig. Hier vertellen we je meer over de eigenschappen van onze Thule dakdragers.

Lees meer

Hoe kies je de juiste fietsendrager voor je auto?

8 juli 2022

Heb je nog geen fietsendrager? Dan heb je hierin een aantal keuzes te maken. Een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de fietsendrager voor je auto.

Lees meer
fietsendrager kopen voor op de trekhaak

Zijn dakkoffers verzekerd?

18 maart 2021

Zijn dakkoffers verzekerd? En zo ja, op welke manier? Lees hier alles over het verzekeren en afsluiten van je dakkoffer, en ga met een gerust hart op weg!

Lees meer

Is een dakkoffer waterdicht?

22 februari 2021

Is een dakkoffer waterdicht van zichzelf of kan er soms toch vocht binnen komen? En wat moet je hieraan doen? Hier vind je het antwoord!

 

Lees meer

Hoe kun je het beste een dakkoffer vullen? 5 tips!

27 januari 2021

Een dakkoffer vullen kan nog best wel een puzzel zijn. Herken je dat, dat eigenlijk alle spullen door elkaar zitten en dat je bij aankomst op locatie spullen lastig terug kunt vinden? Soms kun je bij het uitpakken ergens net niet bijkomen, of je hebt last van hengsels die tussen deksel van de bak zitten. Met deze 5 tips voor het inpakken van je dakkoffer, ga jij zo efficiënt mogelijk op reis!

Lees meer

Hoe hard mag je rijden met een dakkoffer?

5 januari 2021

Welke maximumsnelheid moet u eigenlijk aanhouden met een dakkoffer op uw auto? Hoe gestroomlijnd of aerodynamisch het accessoire ook is, er blijft sprake van extra weerstand door de bagagebox. Hierdoor verandert het weggedrag van uw auto, vooral bij hogere snelheden. Maar hoe hard mag u rijden met een dakkoffer?

 

Lees meer

Wat is het maximale gewicht voor dakkoffers?

23 december 2020

Een dakkoffer of bagagebox is ontzettend handig als u op vakantie gaat en u extra ruimte nodig heeft. Ditzelfde geldt natuurlijk voor een skibox, wanneer u op skivakantie gaat. Maar wat is nou eigenlijk het maximale gewicht van uw dakkoffer? En hoe kunt u de lading op het autodak qua gewicht het beste verdelen? Wij geven u advies!

Lees meer
dakkoffer huren bij 123dakkoffer

Laat uw dakkoffer gratis coronaproof monteren!

14 december 2020

Huurt u een dakkoffer of bagagebox bij ons? Wij monteren deze gratis voor u terwijl u wacht. Uiteraard coronaproof! In deze blog leggen we u uit hoe dit werkt.

Lees meer

3 dingen die je moet weten over het huren van dakdragers of dakkoffers

2 september 2019

Een dakkoffer of skibox huren is een goed idee als je op vakantie gaat. Maar welke bagagebox moet je kiezen? En waar moet je verder rekening mee houden? Lees in deze blog met welke drie dingen je rekening moet houden.

Lees meer

Fietsendrager kiezen: een fietsendrager op het dak of voor de trekhaak

13 augustus 2021

Lekker de fiets meenemen op vakantie of een dagje uit? Dat kan! Met een goede fietsendrager neemt u uw fietsen makkelijk en veilig mee. We lichten in dit blog kort toe uit welke twee type fietsendragers u bij ons kunt kiezen.

Lees meer

Dakdrager huren: Welke dakdragers passen bij uw auto?

4 juli 2021

Als u een dakkoffer, bagagebox, skibox of fietsdrager nodig heeft voor uw vakantie of weekendje weg, dan dient u ook de juiste dakdragers te huren. Vrijwel alle auto’s beschikken over een mogelijkheid om deze te monteren, maar de montagesystemen verschillen per auto. In deze blog leggen we uit welke montagesystemen er zijn en welke dakdragers hierbij passen.

Lees meer